Longa '59

Volgende wedstrijd

Jubileumpagina

Op 19 oktober 2019 heeft Longa'59 haar 60-jarig jubileum gevierd. Ter ere van dit jubileum is er een prachtige Glossy gemaakt met foto's en verhalen uit de rijke Longa'59 historie.

Deze glossy is te koop in de Hamalandhal en bij Albert Heijn Lichtenvoorde. 

Of stuur een mail naar voorzitter@longa59.nl 

 

Artikel in de Gelderlander van 12 oktober 2019

  

 

 

 

 

 

 

 


Oktober 2019: Longa'59 jubileumetalage bij Han ter Woerds Sport

Longa'59 foto's van het legendarische jeugdkamp door de jaren heen

 

"WE LOVE THE 80\'s"

Laurens ten Have, Renate ten Have, Marinka Woldering-Hund, Irene de Graaf, Marieke Domhof, Maaike Tolsma-Scheltinga, Andrea van Pelt-Kortes, Petra Harbers, Carry Holweg, Femke Hoekstra

Krista Smid, Corinne Boumans-Reith, Karen Hund, Ellen Bijker, Marloes Harbers-ten Have, Ingrid Papen, Fred Pleijte 

 

 

 

 

Foto\'s uit de jaren 60 en 70

1970-71 Aspiranten 2

vlnr staand: José Jacobs, Marian Krabbenborg, Els Spijkers en Berndien Spanjaard

vlnr zittend: Carola Berentsen, Astrid Weijermars, Trees Goossens en Marja Harmelink

 

 

 

Dames-1 1966: Staand, van Links naar rechts:

Marian Kooiman, Maria Manschot, Ingrid van Halteren, Irma Doppen en Loes Hoekstra.

Voorste rij: Celien Manschot, Wil Doppen en Jose Hoekstra.

 

 

 

Meisjes A 1971

Op naar Rusland 1989?

 

 

Op de foto: Debbie Roosendaal, Els Meijer, Daphne Boschker, Judith Sueters, Aukje Holweg, Manouk kl. Gunnewiek, Daisy Nijemeisland, Carlien te Welscher, Linda Bentert, Simone en Elles Hesselink, Ellen Harbers, trainsters Mirjam Scholtz-Heinen en Esther Spekschoor, Madelon Nijveld, Anke Bruinsma, Renee Kok, Vera Bos, Janine Hesselink, Nienke Konst

 

 

Onder het motto plezier, prestatie en binding hebben deze dames in de glossy ZIN van juli 2013 gestaan. In de rubriek “zij sporten al jaaaaaren met elkaar” is er een reportage gemaakt van het toenmalige dames 3 van Longa ‘59. Ze waren natuurlijk al spraakmakend, maar werden door dit stukje een nog beroemder sportteam.

 

Sfeerimpressie van de Nieuwjaarsreceptie/Ledentoernooi 2019

 

 

In de jaren rond 2008 waren er nog volop heren actief in het Longa '59 shirt. Grote mannen en kleine mannen zoals je op deze foto\'s kunt zien. Ken jij ze nog?

 

Trots…… en daar is ie dan. De eerste banner met vele oude leuke herinneringen. Al in september dit jaar zijn we begonnen om foto’s en beeldmateriaal te zoeken. 60 jaar Longa 59. Na veel speuren met ons commissie team op de zolder en in diverse laden en kasten, hebben wij het resultaat nu klaar! Heel veel foto’s uit de oude doos op een banner. Wellicht zie je jezelf terug. We zijn er zeker super trots op.

  

 

Pinkstertoernooi St. Anthonis

Hier een mooi plaatje uit een van de fotoalbums.
Deelname aan het Pinkstertoernooi van Activia in St. Anthonis. Mooi weer en altijd groot feest op de camping en bij de Herberg. Maar ook goed en spectaculair volleybal. Wie herinnert zich die enorme jumper aan de buitenkant bij Belo Horizonte nog?

In de jaren ’90 was deelname aan het toernooi van Ledub in Budel erg populair. Heeft iemand daar nog leuke foto’s van? 

Mail ze dan naar: longa59jubileum@outlook.com
En over toernooien gesproken……
Als eerste activiteit in het jubileumjaar organiseert Longa ‘59 op 20 januari 2019 een gezellig en fanatiek toernooi en daarna volgt de nieuwjaarsreceptie. Dit toernooi is voor alle Longa ‘59 leden, voor jong en oud, (behalve voor de mini d meiden want hiervoor staat nog wat anders op het programma). Het toernooi begint om 13:00 tot 16:00 uur. Hierna begint de nieuwjaarsreceptie. Verdere informatie over deze dag volgt nog. Wij kijken in ieder geval uit naar deze dag en hopelijk jullie ook!

Herinneringen ophalen

Op 19 oktober jl. was de kick-off van het jubileumjaar van Longa’59. De Facebookpagina ‘60-jarig jubileum longa59’ is opgericht en de jubileumcommissie van Longa ‘59 is volop aan de slag met  de voorbereidingen. Daar hoort het snuffelen in alle oude fotoalbums bij!

Talentvol herenteam

Tijdens het bekijken van alle foto’s kom je heel veel bijzondere tegen. Zoals deze foto van het eerste herenteam dat in 1987 een zwaar bevochten promotie naar de tweede divisie afdwong tijdens de promotie-/degradatiewedstrijden. Het was een mooi team van ervaren rotten en aanstormend jeugdig talent. De promotie naar de tweede divisie was de kroon op het werk van trainer Ferry Hoekstra. In de tweede divisie werd gestart met een nieuwe trainer Ton van Dijk. Een aantal van de, toen nog, jongelingen heeft het uiteindelijk tot het eredivisieniveau geschopt. Als de huidige Longa’59 speelsters goed kijken, herkennen ze tussen deze veelal besnorde mannen misschien hun huidige trainer wel. Longa ‘59 is altijd een kweekvijver geweest van talent, ook bij de heren. Wat zou het mooi zijn als dit in de toekomst weer gaat gebeuren! En wie weet, treft een groot deel van deze mannen elkaar 19 oktober 2019 op het jubileumfeest.

 

 

Mooie herinneringen
We lanceren het aankomende jaar ook periodiek foto’s van vroegere tijden en trappen af met een foto uit de presentatiegids van 2000-2001. Hierin zie je onder andere Nathalie Reulink, Ilse Heutinck, Esther Spekschoor, toen als jonge ‘deerntjes’ spelend in de eredivisie en nu nog actief in Dames 1, in de promotieklasse. Nathalie is tevens lid van de jubileumcommissie.

 

 


 

Sponsors

Facebook