Longa '59

Volgende wedstrijd
20/01/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Van desillusie naar euforie

       

Spelers, trainers, coaches en ouders: iedereen rekende afgelopen zaterdag op een kampioenschap van Longa’59 MB3. Het lag binnen handbereik, drie punten waren er nodig. Helaas kwam iedereen van een koude kermis thuis. Vanwege de spanning verloren de meiden met 3-2. Tot het team het bericht kreeg dat het kampioenschap toch een feit was! De desillusie sloeg om in euforie!

Longa’59 MB3 speelde een perfect seizoen in de derde klasse afgelopen jaar. Met een mooie derde plek aan het eind van het eerste seizoen besloten de trainers en meiden te gaan voor de overwinning in de tweede seizoenshelft. En dat zag er goed uit! Met slechts één verloren wedstrijd en verder glansrijke overwinningen stond het team de laatste weken aan kop.   

Emotionele rollercoaster
Zaterdag 21 april kwam het publiek dan ook in groten getale naar Duiven voor de laatste wedstrijd om het festijn mee te maken. Het was een zeer spannende wedstrijd. De eerste set was ruimschoots gewonnen, maar toen sloeg de spanning toe. Ondanks dat Longa’59 een sterkere ploeg was, speelden de meiden twijfelachtig en werden de punten weggegeven. Met het verlies van 3-2 was het wachten op de uitslag van Sparta, de nummer 2. Alleen als dit team punten zou laten liggen bij Marvo in Mariënvelde, was Longa ’59 MB3 alsnog kampioen. Waar eigenlijk niemand meer op gerekend had, gebeurde: Marvo pakte één set mee en het kampioenschap was een feit! Het feest werd gevierd bij Markt 5 waar de meiden werden getrakteerd op een lunch. Er waren een medaille, een kampioensshirt en cadeaus voor de meiden en trainer/coaches. Wat een rollercoaster aan emoties op de laatste competitiedag! Afgelopen maandag werd het feestje na de training afgesloten met een taart namens het bestuur en knallende kurken! Laurens Sonderen, Saskia Reinerink, Gerlinde Stegers, Inge Otten en speelsters Hieke Wouda, Femke Huinink, Jill Wensink, Kim Oonk, Lot Wupping, Sophie Reinerink, Inge Stegers, Iris Otten en Melissa Schutten, van harte gefeliciteerd met de overwinning!

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets