Longa '59

Volgende wedstrijd
20/01/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Longa’59 publieksprijs Sportteam van het jaar

       

De nominatie

Wat was het een verrassing toen Femke Stoltenborg, speelster van het Nederlands damesteam, Longa’59 MC1 in een persoonlijke video vertelde dat het team genomineerd was voor het sportteam van Oost-Gelre! De dag ervoor was MC1 helaas uitgeschakeld tijdens de halve finales van de Nederlandse Open Club Kampioenschappen. De speelsters lieten het mooiste spel van alle aanwezige clubs zien, maar waren niet constant genoeg. Maar niet te lang getreurd! Het was tijd voor koffie en champagne met gebak na het zien van de video van Femke. Eerst verbaasde gezichten en daarna was iedereen door het dolle heen. Verschillende ideeën werden bedacht om het team goed op de kaart te zetten.  

De campagne

Het team maakte een Instagramaccount aan waarop wekelijks nieuwe foto’s en filmpjes werden geplaatst. Er werd een promofilm gemaakt van de wedstrijd tegen Halley. Vanaf het moment dat er online gestemd kon worden, werden opa’s en oma’s, familieleden, klasgenoten, vrienden en kennissen  benaderd om te stemmen. Met als gevolg duizenden stemmen binnen vijf à zes uur. Toen bleek dat er onbeperkt gestemd kon worden is de website gestopt. Daarna werden mensen benaderd om vooral te e-mailen. Behalve campagne voeren, stonden de meiden ook stil bij goede doelen door voor KIKA mee te doen aan de KIDZ-run in Dinxperlo.

Koningsdag

Afgelopen Koningsdag verzamelde Longa ’59 MC1 om 11.50 uur voor het gemeentehuis, waar het team werd ontvangen met koffie en oranjesoesjes. De opening  werd gedaan door de voorzitter, die de leden van de sportverkiezing voorstelde. Na een positieve speech van de burgemeester over evenementen en sport en het doornemen van de agenda door de voorzitter ging het team met trainers en coaches naar de markt. Na meerdere huldigingen werden zij opgeroepen om op het podium te komen samen met ERIX en RKZVC. Fenne werd geïnterviewd door de presentator. Toen werd de winnaar van de jury bekend gemaakt. Dat was RKZVC. Toen de speelsters het podium afliepen, werden zij teruggeroepen want Longa’59 MC1 was door de inwoners van Oost Gelre verkozen tot sportteam van Oost Gelre. Dit is uitgebreid gevierd! Iedereen bedankt voor het stemmen op het team!!

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets