Longa '59

Volgende wedstrijd
20/01/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Topseizoen voor Longa ’59 niveau 5 team 2

       

De meiden van Longa ’59 niveau 5 team 2 hebben een heel goed seizoen achter de rug. Liz Huinink, Jula Geerdink, Silke Wouda, Lili Nijhof en Jet Leemreise hebben veel bijgeleerd en brachten dit ook  in de praktijk. De motivatie, het goeie samenspel en vooral het plezier zijn dan ook bekroond met kampioenschappen. 

In de competitie heeft niveau 5 team 2 afgelopen seizoen 68 punten behaald, 30 sets gewonnen en 12 verloren. De laatste twee wedstrijden op zondag 14 april werden in het bijzijn van ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s overtuigend gewonnen. De dames konden de competitie als ‘kampioenen’ afsluiten en hun welverdiende taart en cadeaus in ontvangst nemen.

Kampioen rayonkampioenschappen
Op zaterdag 21 april namen de meiden deel aan de rayonkampioenschappen in Vragender. Ze waren ingedeeld in de poule met Blok 71, Longa 5.5 en Sparta 5.1. Helaas kwam Blok 71 niet opdagen, maar de tweede en derde wedstrijd werden heel mooi gewonnen. Als poulewinnaar werd de halve finale gespeeld tegen Longa 5.4 (het jongensteam). De meiden lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen met 2-0. De finale werd gespeeld tegen Wivoc. Wat wordt er op dit niveau al leuk gespeeld! Een spannende wedstrijd zorgde voor een mooie finale. Ook hier wonnen de meiden met 2-0. Terechte kampioenen!

Vijfde van Oost-Nederland
Op zaterdag 28 april vertrokken de meiden en supporters naar de kampioenschappen van Oost-Nederland in Wijchen. Ze hadden er zin in. Gemotiveerd begonnen ze aan de eerste wedstrijd tegen AFV Volar uit Arnhem. Een goed samenspel door veel drie keer over te spelen en een positieve inzet leverden een 2-0 winst op. Hierna volgde de wedstrijd tegen Webton Hengelo. Hier hadden de dames wat meer moeite met de tegenstander. Maar ook hier werd goed gespeeld. De eindstand was 1-1, maar met een beter saldo. Als eerste in de poule speelde het team de kwartfinales tegen de nummer twee van poule A. Tegen een team van drie meiden waren de speelsters van Longa’59  helaas niet bestand. Ondanks goede tegenstand en met een minimaal verschil hebben de meiden de wedstrijd met 2-0 verloren. Maar ze kunnen terugkijken op een heel goed toernooi. Heel knap om vijfde te worden van Oost-Nederland!

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets