Longa '59

Volgende wedstrijd
20/01/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Carola Berentsen: vrijwilligster met een groot Longa’59-hart

       

Na een actieve voetbal- en volleybalcarrière werd Carola Berentsen jeugdtrainer en later coach, lid van het jeugdbestuur en van de technische commissie bij Longa’59. Na de afgelopen zes jaar te hebben gewerkt als vaste vrijwilligster in de kantine en extra diensten stopt Carola aan het eind van dit seizoen. Longa’59 gaat deze supermeid, die altijd klaarstaat voor de volleybalclub enorm missen!

Volleybal- en voetbalcarrière
Dit jaar wordt het 50 jaar geleden dat Carola bij Longa’59 begon bij de aspiranten. Bij de senioren stroomde ze direct in de eerste klasse, werd de eerste twee jaren direct kampioen en bereikte de derde divisie. Tot haar 24e bestond Carola’s leven uit elke avond trainen en in het weekend uit het spelen van wedstrijden bij zowel Longa’59 als Longa’30. “Een knieblessure, die ik opliep bij het voetballen gooide roet in het eten. Het gevolg was dat ik uiteindelijk mijn actieve carrière moest stoppen.”

Trouwe supporter
De voormalig jeugdtrainer en coach was in de hoogtijdagen van Longa'59 trouwe supporter van dames 1. Ze probeerde alle thuis- en uitwedstrijden bij te wonen. De uitwedstrijd tegen de dames in Geneve behoort tot het absolute hoogtepunt uit die tijd. “We gingen met een grote groep supporters mee naar Geneve, waaronder Dokters Swingende infuustoeters met alle muziekinstrumenten. Aangekomen bij het sportcomplex mochten de instrumenten niet mee de zaal in. De stemming was zo goed, dat er gedurende de wedstrijd uitbundig gezongen werd door het meegereisde publiek. Dames 1 won de wedstrijd en was na afloop nog uitgenodigd voor een diner en ondertussen werd door de supporters een enorm feest gevierd in een plaatselijk café.”

Vrijwilligster
Toen zes jaar geleden voor de nieuwe Hamalandhal vrijwilligers werden gezocht voor onder andere het kantinebeheer gaf Carola zich direct op. “Ik wilde graag nog wat voor Longa'59 doen. De vereniging betekent voor mij ‘ons kent ons’, gezelligheid en wat voor elkaar over hebben. Dat heb ik als speelster ervaren en zeker ook als vrijwilliger.” Inmiddels is Carola al lange tijd de vaste vrijwilliger op de donderdagavond, maar daar komt eind van het seizoen een einde aan. “De gezelligheid ga ik zeker missen. Op de donderdagavond speelt een aantal recreantenteams die ik erg goed ken, waardoor het nog leuker is om achter de bar te staan. Toch wordt het tijd om te stoppen. ‘Nee’ zeggen is niet mijn sterkste punt, maar ik word 62 jaar en wil mijn donderdagavond anders gaan invullen. Maar, wanneer ze me nodig hebben kunnen ze me altijd bellen!” Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets