Longa '59

Volgende wedstrijd
13/05/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

Mini-/oudertraining

       

In het kader van de pijler ‘O’ van ontwikkelen van Longa’59 organiseerde de volleybalvereniging afgelopen week een ouder-/kindtraining voor de mini’s van niveau 2, 3, 4 en 5. De mini’s gaan altijd met veel plezier naar de trainingen. De trainer heeft daar een grote bijdrage in, maar ook de ouders zijn uiteraard belangrijk. Zij zijn onmisbaar, samen vormen we de vereniging.

Training
 ‘Yel, yel, yel, Longa’59 wint het wel’. De gezamenlijke yel werd hard geroepen door de kinderen, waarna gestart werd met de training. Er was er een circuit waar opa’s, oma’s, papa’s, mama’s en zusje of broertje samen met de speelster over een bank moesten lopen en stuiteren met een bal. Ook moesten ze van de bank afspringen, door de hoepel, stuiteren met de bal om de pionnen, dan een koprol, weer snel staan om de bal door de korf te gooien, afvangen, serveren tegen de muur en dan terug in een sprint. De trainer legde uit dat dit goed is voor de motoriek. Daarna trainden ze op oefeningen om de balbaan in te schatten, ze leerden de basisbeginselen van het volleybal en sloten af met een partijtje, de kinderen tegen de ouderen. Wat was het een geslaagde training! Iedereen had plezier, er werd veel lachen, er is veel geleerd en de ouders ervaarden het belang van de training. Na de training was er nog een informatiemoment waar de pijlers van Longa`59 werden uitgelegd en waar ouders vragen konden stellen. Ook werden vrijwilligerstaken ingevuld door de ouders.

Bijdrage aan ontwikkeling
Longa’59 vindt het maatschappelijk belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen als speler én als persoon. Kinderen willen maar één ding: lol hebben in het sporten.  Als ze plezier hebben, houden ze het volleyballen ook langer vol. Door te sporten, zijn ze vrolijk, krijgen ze nieuwe vriendjes en gaat het op school ook beter.

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets