Longa '59

Volgende wedstrijd
13/05/2019
12:00
Bekijk volledige rooster

“Hij heeft het gewoon”

       

De speelsters van Longa’59 B1 en Dames 5 zijn het met elkaar eens. “Onze trainer, Laurens Sonderen, heeft het gewoon. Hij is een fijne trainer, hij kan oefeningen goed uitleggen, hij vertelt niet alleen dat je iets niet goed doet, maar legt ook uit hoe je het kunt verbeteren. Je kunt met hem lachen, hij geeft complimenten en niet onbelangrijk: hij kan ons aan!”

Liefde voor de sport
De volleybalcarrière van Laurens Sonderen begon in de jaren ‘60 bij Longa’59. De trainingen werden gegeven in de gymzaal van de LTS door Ben Kemperman en Ferdy Hoekstra. Later speelde Laurens  bij Grol en KSV om onder trainer Fred Pillen weer terug te keren bij Longa’59. Op zondag was hij jaren actief als grensrechter bij het eerste team van Longa’30. In 1985 haalde hij zijn trainer A-diploma van Nevobo en gaf training aan diverse eerste damesteams in de regio. Inmiddels is Laurens alweer zo’n 20 jaar, met enkele onderbrekingen door z’n werk als vrachtwagenchauffeur, actief als trainer bij Longa’59. Naast de B1 en Dames 5 traint Laurens het recreantenteam op woensdagavond en leert hij de mini’s niveau 4 de volleybalbeginselen op speelse wijze aan.

Het geheim van de smid
Laurens staat erom bekend goed met kinderen om te kunnen gaan en hen aan te voelen. “Als jeugdtrainer moet je het in eerste instantie leuk vinden om met kinderen om te gaan”, stelt hij. “Verder is het belangrijk goed te observeren wat er in een trainingsgroep gebeurt en daar je oefeningen op afstemmen. Je kunt uiteraard allerlei trainingsoefeningen van het internet halen, maar wanneer het niet aansluit op het niveau van je groep, dan sla je de plank mis en werkt het niet. Mijn missie is te zorgen dat de meiden plezier in het volleyballen houden”.

Voldoening
Wanneer lichaam en geest het toelaten hoopt Laurens nog lekker door te gaan als trainer bij Longa’59. “Training geven is voor mij ontspanning. Het geeft me voldoening om binnen de vereniging actief te zijn. En wat is er nou leuker dan aan je eigen kleindochter volleybaltraining te geven!”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Tweets