Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

In memoriam Kees Jansen

       

In de nacht van 16 op 17 maart is Kees overleden. Kees is 83 jaar geworden. Drie jaar nadat hij afscheid nam van het volleybal neemt zijn familie nu afscheid van hem.

Kees Jansen uit Goor was in de jaren tachtig bijna drie seizoenen trainer / coach bij Longa`59, van dames 1 en ook trainde hij één seizoen heren 1 en twee jaar de A-junioren. Met de A-jeugd werd hij twee keer landskampioen in 1984 en 1985.

In de 60-jarige jubileum glossy (2019) staat nog een kort interview met Kees, daarin zegt hij: "We hadden een gezellig team met gewone mensen. Al met al hebben we wel wat neergezet. Ook met heren werkte ik prettig. Ik was eigenlijk ook wat meer een mannen- dan vrouwentrainer. "

Binnen Longa`59 stond Kees bekend als .. strak en streng en consequent als trainer. Wel open voor kritiek. Onze speelsters waren niet allemaal even gelukkig met zijn houding. Maar zei een van het ooit; “Als ik weer voor een trainer moest kiezen, was hij een van de eersten die in beeld komt. Je wist wat je aan hem had. “
Ook was Kees altijd in voor de afterparty. En dat werd in Lichtenvoorde wel gewaardeerd.

De oud-heren 1 spelers herinneren hem als volgt:

In de jaren tachtig heeft Longa`59 ook een sterk herenteam. Bij Longa`59 wordt gedacht vanuit een groepsgevoel.’Volgens de mannen is dat dé reden van het constante niveau bij de club. ‘Zo heb je altijd goed spelende selecties, die echt voor elkaar willen vechten, zegt oud heren 1.

Dat vechten leren ze vooral onder leiding van interim-trainer Kees Jansen, die één jaar aan het roer stond. ‘een geweldige man, in die tijd trainden we op maandagavond vanuit de jeugd mee met het eerste. Stond je lekker in te spelen, kwam Kees binnen. Dan viel iedereen stil, kon je een speld horen vallen. Jansen blijkt een bikkelharde trainer die alles uit de groep weet te persen, vooral op fysiek vlak. Dat werd sommigen wel eens te veel, tot kotsen aan toe. ‘Al deed hij zelf nooit heel veel en had hij geen bijzondere techniek, we hadden wel veel respect voor hem, ‘hij leerde ons tot het gaatje te gaan.’

Vanaf 1966 (Vredestein) tot aan 2016 (Harambee) is Kees actief geweest een groot aantal clubs en verenigingen.

Hij was actief als bondscoach van de Nationale Zitvolleybal heren op de Paralympische spelen van 2000.

Daarnaast heeft hij zich ingezet voor het jeugdvolleybal als trainer van Jong Oranje, volleybalschool Sourcy en het district Twente.

Door de jaren heen was Kees onder andere actief bij:
Achilles / Vredestein Enschede, ATC Hengelo, Apollo 8 Borne, Flash Nijverdal, Harambee Enschede, Havoc Haaksbergen, Hillhout Reflex Kampen, Interlance Zaan, Kuipers Holland / Dynamiek Goor, Kuipers Zwolle, Longa ’59 Lichtenvoorde, Nationaalteam Zitvolleybal Heren, NSH Hengelo, Raak SFC (Sudosa) Assen, Twente 05 Enschede, Volleybalschool Sourcy in Zieuwent.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook