Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Halve finaleplek meisjes A Volleybaldirect Open (NOJK)

       

In de poule spelen tegen Voltena, de kampioen van vorig jaar. Ga er maar aan staan. Op voorhand lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare om je vervolgens via de kruisfinale zien te plaatsen voor de halve finales op 23 februari. Voor deze uitdaging zag het meisjes A-team van Seesing Personeel|Longa’59 zich geplaatst tijdens de voorrondes van de Nationale Jeugd Kampioenschappen (NOJK).

Op de foto

Achterste rij:

Nynke Ressing, Fleur Nijenhuis, Meike Terpstra, Lynn van de Berg, Aukje Wouda, Femke Hogenelst, Demi Westerlaan

Voorste rij:

Ela Lurvink, Anouk Wieggers, Danique Staring, Kiki Beuting, Maaike Wopereis

Coach: Carla Bonsen

Trainer: Han Bulten

 

 

Het toernooi op zaterdag 5 januari jl. startte met een wedstrijd tegen Spiker uit Eerbeek. Of het de zenuwen waren of het te goed willen doen, maar de start was zeer moeizaam. Veel servefouten waren kenmerkend. Gelukkig lukte het met een goede serveserie van Anouk Wieggers om de set toch  binnen te halen met 25-23. De tweede set werd eenvoudig gewonnen en ook de wedstrijd erna tegen Vocala.

Fantastisch spel

Met vier wedstrijdpunten op zak begon de wedstrijd tegen Voltena. Dit team bevat speelsters die negen uur per week in de zaal trainen, beachtrainingen en wekelijks een looptraining volgen en een krachtprogramma uitvoeren. Een aantal speelsters speelt bovendien wekelijks topdivisie. Het werd een heel mooie wedstrijd. De meiden deden het fantastisch; konden in de eerste set nog tot 15-12 volgen, maar schoten uiteindelijk tekort.

Succes

In de laatste poulewedstrijd moest minstens een set gewonnen worden om de tweede plaats veilig te kunnen stellen. Dat lukte probleemloos tegen het team uit Haps. Coach Carla Bonsen had in deze vier wedstrijden alle twaalf speelsters ingezet en zo wat krachten gespaard. Mede dankzij de wekelijkse trainingen bij Centrum in Beweging waren de meiden bovendien in goede conditie. Dit samen maakte dat er een enthousiast team in de kruisfinale verscheen tegen het team uit Dordrecht, dat er flink doorzat. Seesing Personeel|Longa’59 startte meteen sterk en gaf de tegenstander het gevoel dat er vandaag niets te halen viel. Zonder echt in de problemen te komen, werd de wedstrijd gewonnen en dus het recht om op 23 februari in de halve finales te mogen uitkomen.

 

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook