Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon Seesing Flex | Longa’59.

Hallo allemaal, graag wil ik mezelf voorstellen aan jullie. Mijn naam is Esther Spekschoor en woonachtig in Lichtenvoorde. Van mijn 12e tot aan mijn 27e ben ik actief volleybalspeelster geweest bij Longa’59. Na enkele jaren uitgevlogen te zijn ben ik daarna wederom een aantal jaar speelster bij de club geweest. Op dit moment ben ik trainer bij deze club. 

Enkele jaren terug ben ik door het bestuur gevraagd om als vertrouwenscontactpersoon (VCP) betrokken te blijven bij de vereniging. En daar heb ik volmondig ja op gezegd, omdat ik het belangrijk vind dat een veilig sportklimaat nagestreefd wordt. Het aanstellen van een VCP is daar een onderdeel van.

Klinkt misschien goed, maar waarvoor kun je nu bij mij terecht? Binnen de vereniging is een VCP losgekoppeld van het bestuur. De VCP is het eerste aanspreekpunt wanneer je te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. De VCP is er voor iedereen binnen de vereniging, leden, trainers, vrijwilligers, bestuursleden etc. Je kunt hierbij denken aan bijv. de momenten waarop:

-  je door iemand binnen de vereniging op een voor jou onprettige manier benaderd wordt;

-  je het gevoel hebt dat je gepest of gediscrimineerd wordt;

-  je je als ouder zorgen maakt om hoe je kind benaderd wordt binnen de club;

-  je je als trainer of coach afvraagt hoe om te gaan met een bepaalde situatie, zoals wanneer je

   beschuldigd wordt door een van de speelsters dat je grensoverschrijdend gedrag zou hebben 

   vertoond;

-  Of je als bestuur of kaderlid vragen hebt hoe om te gaan met bepaalde situaties binnen de

    vereniging.

Binnen Longa’59 is een protocol ongewenst gedrag opgesteld en worden trainers, alle kaderleden en vrijwilligers die vanuit hun functie in aanraking komen met minderjarigen gevraagd een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen. Toch kan het voorkomen dat jij je ergens niet prettig bij voelt of in situaties terecht komt die ongewenst zijn. In zo’n geval kan je contact opnemen met mij en zal ik naast het bieden van een luisterend oor, met je kijken welke vervolgstappen je zou kunnen en willen ondernemen. Ook voor vragen over de omgang met elkaar binnen de vereniging of twijfels op dit gebied kun je bij mij terecht.

Ik ben er voor iedereen en  bereikbaar via het volgende email adres: vertrouwenscontactpersoon@longa59.nl. Wanneer je een mailtje stuurt zal ik zo spoedig mogelijk contact met je zoeken om af te stemmen wat een prettig vervolg is. Mocht je liever met een man spreken laat dit dan weten dan zal ik dit regelen.

Zie deze website  Protocol Ongewenste Omgangsvormen    

Sponsors

Facebook