Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Meisjes C ongeslagen door naar halve finale Volleybaldirect Open (NOJK)

       

Vol goede moed vertrok Meisjes C van Seesing Personeel|Longa ’59 zaterdag 5 januari naar Ootmarsum. Die goede moed was gebaseerd op de positieve resultaten uit de eerste competitiehelft en het winnen van een sterk bezet voorbereidingstoernooi in Varsseveld eind december.

Goede start
De eerste wedstrijd tegen Havoc Haaksbergen was gelijk de belangrijkste wedstrijd. Havoc was ook tegenstander in de competitie. Dat team was echter versterkt met meisjes die in de competitie in een hoger team speelden, maar nog wel de juiste leeftijd hadden. De eerste set ging lang gelijk op en eindigde in een triller waarbij Longa ’59 uiteindelijk aan het langste eind trok, 26-24.

De tweede set leek in geen velden of wegen op de eerste set. De Longa ‘59 meiden gingen goed uit de startblokken en trokken deze tweede set eenvoudig naar zich toe. Een belangrijke eerste stap was gezet.

 

Eerste in poule
Het klasseverschil in de tweede wedstrijd tegen Devoc uit Delden was te groot. Eenvoudig werd dit team aan de kant gezet. Beide sets werd de tegenstander onder de 10 punten gehouden. Door een gunstige uitslag in de andere poulewedstrijden was het na twee wedstrijden al duidelijk dat Longa ’59 eerste werd in de poule. Dit gaf direct toegang tot de volgende ronde. Havoc kon alleen nog maar gelijk eindigen en dan geldt het onderling resultaat wat in het voordeel van Longa ’59 uitviel.

 

Prachtige prestatie
Na 2 ½ uur wachten moest er aangetreden worden tegen Volco uit Ommen. Dit team had geen kans meer op een goede klassering en wilde nog een keer vlammen tegen de groepswinnaar, wat zij ook deed. Volco speelde vrijuit en de stand liep gedurende de hele eerste set gelijk op. Longa ’59 wist op het eind de set naar zich toe te trekken met 25-21. De tweede set ging weer tot de 20 punten gelijk op, maar aan het eind van de set gooide Volco er nog een paar lastige sprongservices tegenaan. Ondanks de heftige aanmoedigingen van veel meegereisde Longa supporters werd deze set uiteindelijk door Volco gewonnen met 25-22. Een iets beter onderling resultaat, één punt verschil, zorgde ervoor dat de Longa ’59 meiden ongeslagen het toernooi konden verlaten. Een prachtige prestatie is geleverd door Evy, Famke, Fenne, Isa, Kyra, Lois, Lynn en Lynn. Op naar de halve finale op 23 februari.

 

 

 
Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook