Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Seesing Personeel | Longa'59 Dames 5 gaat voor een mooie tweede plek

       

Dames 5 is een heel gezellig team met enthousiaste spelers. Nu het team met nieuw positiespel heel succesvol is en op een tweede plek in de vierde klasse staat, hebben de dames zichzelf als doel gesteld deze plek te behouden. Aan de prachtige nieuwe teamkleding en tassen, gesponsord door Steentjes Makelaars ligt het zeker niet!

Spelverdeelster en sfeermaker Geertje, de behendige en snelle Joëlle, de super serverende Wilske, de fanatieke Pleun, de nauwkeurig passende Chiara, de enthousiaste Inge, de goed aanvallende Shannon en Melissa en de sterk blokkerende Danique vormen het enthousiaste en gezellige Dames 5. De leeftijd van de dames varieert van 16 t/m 24 jaar. De dames hebben een actief leven met studie en werk en trainen vast op de vrijdagavond. “We hebben op elke positie drie speelsters, waardoor we de eventuele afwezigheid van een speelster bij een wedstrijd goed op kunnen vangen”, vertelt trainer Carel Baks. “De dames die twee keer in de week kunnen trainen, trainen bovendien met andere teams mee.”

Gezellig team met goed spelinzicht
Dames 5 bestaat deels uit speelsters die al langer met elkaar volleyballen en daardoor goed op elkaar ingespeeld zijn. Ook kent het team nieuwkomers vanuit de meiden B: Melissa en Inge. Zij voelen zich al helemaal thuis in het gezellige team. Het positiespel krijgt tijdens de trainingen momenteel veel aandacht en de dames werken extra aan de blokkering. “De speelsters hebben vanwege hun ervaring een goed spelinzicht en weten tijdens de wedstrijden vaak zelf aan te geven waarop ze moeten letten”, vertellen coaches Gerard Oesterholt en Edwin Maalderink. “Vanaf de zijlijn zien wij uiteraard bepaalde zaken vaak net wat beter. Door positief te coachen, dragen we bij aan het spelplezier!” Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook