Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Volleybal Direct Open (NOJK) meisjes C

Op zaterdag 23 februari was de halve finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Meisjes C van Seesing Personeel|Longa’59 trad in Denekamp aan. De meiden waren ingedeeld in een zeer sterke poule. Enige onbekende in deze poule was Impala uit het Groningse Leek. Dit was ook gelijk de tegenstander in de openingswedstrijd. De meiden zetten direct een goed niveau neer en gingen voortvarend van start. De eerste set werd met 25-17 gewonnen en de tweede set werd met nog ruimere cijfers gewonnen: 25-12. Een lekker begin van de dag.

Geduchte tegenstander
De tegenstander Apollo uit Borne voor de tweede wedstrijd was duidelijk van een ander kaliber. Dit
team speelt ook bij Seesing Personeel|Longa’59 in de reguliere competitie en voert daar momenteel de ranglijst aan. Daarnaast was dit team nog versterkt met een aantal meiden uit hoger spelende teams, die echter wel de C-leeftijd hebben. Een geduchte tegenstander dus. Apollo zette Longa’59 gelijk onder druk en een gat was geslagen. Aan het eind van de eerste set kwamen de Longa’59-meiden sterk terug, mede door een goede opslagserie van Famke. Het gat dat aan het begin van de set geslagen was, kon helaas aan het eind niet gedicht worden, maar Longa’59 kwam wel weer in de wedstrijd. Het behaalde goede niveau aan het eind van de eerste set werd doorgezet in het begin van de tweede set. De Longa’59-meiden hadden tot de 18 punten steeds een voorsprong en er werd fantastisch volleybal gespeeld. Bij 18-17 werd een punt door Longa’59 gescoord maar de scheidsrechter floot af voor een dubbelfout. In plaats van twee punten voorsprong en de servicebeurt bleef het verschil één punt en service voor de tegenstander. Door een goede servicebeurt van Apollo trokken deze meiden de wedstrijd naar zich toe met 25-19.

Regelrechte thriller
De plaatsing voor de kruisfinales moest dus bewerkstelligd worden door winst tegen Dynamo Tubbergen in de derde poulewedstrijd. Deze wedstrijd werd een regelrechte thriller. De hele eerste set ging het gelijk op en was het stuivertje wisselen qua voorsprong. Door een aantal persoonlijke fouten aan de kant van Longa’59 werd er geen gat geslagen en kon Dynamo aan blijven haken en zelfs de set met 25-22 naar zich toe trekken. De opdracht voor de Longa’59-meiden was simpel: zorg dat je de volgende set wint en geef niet meer dan 22 punten weg. De opdracht werd aan het begin van de set goed uitgevoerd en er werd gestart met een ruime voorsprong. Aan het einde van de set werd het toch nog ongemeen spannend maar uiteindelijk won Longa’59 deze set met 25-20.

Kruisfinale
De kruisfinales en een hartslag van 200 bij de coach waren een feit. Tegenstander in de kruisfinale was de torenhoge favoriet Rivo uit Rijssen. Een geweldig goed team waar Longa’59 in de competitie al twee keer met ruime cijfers van had verloren. De Longa’59-meiden kwamen echter geweldig uit de startblokken. Met ontzettend mooi spel en keihard werken kon Rivo tot het midden van de set goed weerstand worden geboden. Aan het eind van de set gaf de kwaliteit van Rivo toch wel het verschil. Aangemoedigd door veel ouders en het meisjes A-team van Seesing Personeel|Longa’59, dat in Ootmarsum had gespeeld, werd de tweede set gespeeld. Rivo speelde erg sterk en Longa’59 gaf nog wel even tegenstand, maar dat was onvoldoende. Rivo won uiteindelijk de wedstrijd en gaat terecht naar de finaleronde.

MIJN meiden
De meiden van Seesing Personeel|Longa’59 hebben een fantastisch toernooi gespeeld en op of ruim boven hun kunnen gespeeld. Zij kunnen dan ook terugkijken op een mooie dag en zijn weer een geweldige ervaring rijker. Als coach weet je dat het niet jouw bezit is maar ik ben apetrots op MIJN meiden: Evi, Famke, Fenne, Isa, Kyra, Lois, Lynn en Lynn.