Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Vooraankondiging Achterhoekse Unieke Spelen 2019

       

Na afloop van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) is er veel gesproken over de legacy,  de nalatenschap, ofwel; het vervolg! 

Zoals wij in de Achterhoek gewend zijn, worden woorden omgezet in daden. “Samen d’ran!”.

 Er is een nieuw evenement in het leven geroepen…   de Achterhoekse Unieke Spelen! 

Een evenement door en voor Achterhoekers, gericht op ALLE unieke sporters van de Achterhoek, dat eens per twee jaar zal worden georganiseerd in één van de Achterhoekse gemeenten. 

Gemeente Aalten verzorgt de aftrap en organiseert de 1e editie op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019.

Het doel is om de sporters met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, van jong tot oud,  naast de prestatiefactor ook laagdrempelig kennis te laten maken met een gevarieerd beweegaanbod, waarbij sportstimulering, ontmoeten en plezier de belangrijkste onderdelen zijn.

 Op 22 juni staan vijf prestatiesporten centraal t.w. bocce, voetbal, beachvolleybal, atletiek en wielrennen.  Achterhoekse unieke sporters gaan op deze dag de strijd met elkaar aan, waarbij naast prestatie ook de olympische gedachte centraal staat. Daarnaast worden er ook demosporten aangeboden en diverse clinics verzorgd, zoals mountainbiken, korfbal, basketbal en MATP (een laagdrempelig olympisch beweegprogramma voor mensen met een ernstig (meervoudige) beperking).

Voor 23 juni wordt er momenteel gekeken of er aansluiting kan worden gevonden met de triatlon in de gemeente Aalten, waardoor er op recreatief aangepast niveau kan worden deelgenomen aan de triathlon door mensen met zowel een verstandelijke als een lichamelijke beperking.

Kortom voor iedere mate van beperking is er voldoende aanbod op maat! 

De hoofdorganisator van dit evenement is Achterhoek in Beweging, een organisatie die initiatieven rond sport, bewegen en een gezonde leefstijl centraal stelt in de 8 Achterhoekse gemeenten. 

Boudewijn Inja en Richard te Selle, eigenaren Brichbouw Sportondersteuning uit de gemeente Aalten,  en Loes Lageschaar, Manager Hamalandhal en Projectleider Sporten voor Iedereen, gemeente Oost Gelre,  zijn door Achterhoek in Beweging benaderd om invulling te geven aan dit prachtige Achterhoekse evenement.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over de definitieve programmering, inschrijving, e.d.. Mocht u vooraf al vragen hebben, schroom dan niet om te bellen of te mailen.

Met vriendelijke groet,

Loes Lageschaar, Richard te Selle, Boudewijn Inja   en Alexander Tempels (Achterhoek in Beweging)

- werkgroep Achterhoekse Unieke Spelen 2019 -

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook