Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Vrijwilliger en trainer Ilona Mengers officieel Nevobo-volleybaltrainer

       

Als moeder van twee bij Seesing Personeel | Longa'59 volleyballende dochters wilde Ilona Mengers iets voor de volleybalvereniging betekenen. Ze startte vier jaar geleden als assistent-trainer van de mini’s, werd vervolgens trainer en zocht ouders en speelsters van de C-jeugd om te assisteren. Onlangs behaalde ze haar VT2-opleiding en licentie bij de Nevobo.

Volleybalervaring heeft Ilona Mengers. In haar jeugd volleybalde ze bij Longa'59 en later bij de dames van Volga. Om trainingen te geven, vond ze het echter belangrijk haar kennis en vaardigheden aan te vullen. Ze startte met de CMV-cursus en sloot recent de VT2-cursus af. “Met het VT2-certificaat mag ik trainingen verzorgen aan de jeugd, recreanten en senioren tot en met tweede klasse. Mijn ambitie is om in de toekomst bijvoorbeeld een eigen C-team te trainen, maar ik heb nog veel te leren. Het is prettig dat je als vrijwilliger bij Seesing Personeel | Longa'59 veel begeleiding krijgt, altijd bij andere ervaren trainers mag meekijken en met je vragen bij de coördinator terecht kunt.”

Training mini's
Een training bij de mini's start met een warming-up. Vaak is dit een bepaald spel, een hindernisbaan of estafette. Ilona: “Daarna werken de speelsters op vijf veldjes met elk een oefening. De oefeningen zijn volleybal gerelateerd en bedoeld om balvaardig te worden en langzaam maar zeker een techniek aan te leren. Tijdens de training komt elk groepje met eigen assistent langs elke oefening en we eindigen de training met een partijtje. Het geeft voldoening wanneer je aan kinderen merkt dat ze vooruitgaan en succes ervaren door wat ze geleerd hebben tijdens de training.”

Oproep
Lijkt het jou of je kind leuk om bij Seesing Personeel | Longa'59 te volleyballen? Kom dan een keer meetrainen. Kijk hiervoor op de website of stuur een e-mail naar secretariaat@longa59.nl. Natuurlijk ben je ook altijd welkom als vrijwilliger! Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook