Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Lange Mannen spelen EK Volleybal in Nederland!

       

Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen?

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs.

Wie zijn de tegenstanders van Oranje?

Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? Hieronder een overzicht van de tegenstanders.

In de eerste wedstrijd neemt Oranje het op tegen Montenegro, dat 39e staat op de wereldranking. Het team van bondscoach Basic nam nog nooit deel aan een Europees- of Wereldkampioenschap, daar komt nu dus verandering in.

Oekraïne is de tweede tegenstander van de Lange mannen. Oekraïne staat 54e op de wereldranking en ook voor dit team is het alweer een tijdje geleden dat ze meededen aan een EK. De laatste keer was in 2005, maar toen overleefde de ploeg de poelfase niet. 

De derde wedstrijd zal een interessante battle worden, Oranje komt dan in actie tegen Polen. Het team van de Belgische bondscoach Vital Heynen behaalde zowel in 2014 als in 2018 goud op het WK. Polen staat momenteel vierde op de wereldranking en is op papier de sterkste tegenstander van de Lange Mannen.

De vierde tegenstander van de Nederlandse volleyballers is Estland, dat 26e op de wereldranking staat. Voor Estland is het de vijfde keer dat ze meedoen aan het Europees Kampioenschap. Het team van bondscoach Creţu wist nog nooit een top tien plaats te behalen.

In de laatste poulewedstrijd komt Oranje in actie tegen Tsjechië. De Tsjechen staan op dit moment dertigste op de wereldranking, maar behaalden in 2017 wel een nette zevende plaats op het EK. Aan de laatste twee wereldkampioenschappen deed het team niet mee.

Hoe ziet het programma eruit?

Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema:

 

Ahoy Rotterdam

Vrijdag 13 september

14.00 uur   Tsjechië vs. Oekraïne

17.00 uur   Estland vs. Polen

20.00 uur   Nederland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam

Zaterdag 14 september

16.00 uur   Oekraïne vs. Nederland

20.30 uur   Estland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam

Zondag 15 september

16.00 uur   Nederland vs. Polen

19.00 uur   Tsjechië vs. Estland

Ahoy Rotterdam

Maandag 16 september

17.00 uur   Montenegro vs. Oekraïne

20.00 uur   Polen vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam

Dinsdag 17 september

17.00 uur   Montenegro vs. Polen

20.00 uur   Estland vs. Nederland

Sporthallen Zuid Amsterdam

Woensdag 18 september

17.00 uur   Oekraïne vs. Estland

20.00 uur   Nederland vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam

Donderdag 19 september

17.00 uur   Tsjechië vs. Montenegro

20.00 uur   Polen vs. Oekraïne

 

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook