Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

60-jarig Jubileum: Speech voorzitter Marian Hagen

       

Lieve mensen,

60 jaar Longa`59, gezamenlijk vieren we deze mijlpaal. Een unieke gebeurtenis. 60 jaar lang ‘onze club’ bezorgt kippenvelmomenten. Kippenvel, omdat we afgelopen maandag, tijdens de 60e Algemene Ledenvergadering, drie nieuwe ereleden mochten verwelkomen, die al ruim 45 jaar loyaal zijn aan Longa`59. Saskia, Carla en Bart Manschot. Graag een applaus voor deze toppers.   

 

Kippenvel, omdat we eergisteren hoorden dat we wederom uitverkoren zijn om de halve finales van het NOJK (Nederlandse Open Club Kampioenschappen) te mogen organiseren in onze eigen Hamalandhal.

Kippenvel, omdat we zoveel in de picture staan. En hartverwarmende reacties hierop ontvangen.

Kippenvel, omdat zóveel mensen helpen met dit jubileum. Uit alle gelederen van onze club, jong, oud, ouder, wel lid, geen lid, is men enthousiast aan de slag gegaan. Het hele jaar staat al in het teken van de festiviteiten. In januari begonnen we met het nieuwjaarstoernooi, waar we ook de nieuwe kleding presenteerden, mogelijk gemaakt door ruim 25 sponsors, er was een mini bingoavond, een recreantentoernooi Oost Gelre,  we liepen de avondvierdaagse en het jeugdkamp had als thema, flowerpower.
Vandaag in de sporthal de laatste activiteiten met een sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking, een lezing, een clinic met 50 kids, en een springkussen en volleybal voor de mini`s.
En dan nú het hoogtepunt van het jaar, de gezamenlijke afsluiting. Best spannend, ik kan je vertellen dat je beter een wedstrijd kan volleyballen, dan hier staan voor een praatje.  

Kippenvel, eindelijk is het langverwachte jubileumfeestavond er, met een officiële opening, de uitreiking van de glossy en een aantal sprekers.
En natuurlijk vanaf 20.30 uur gezellig aan de borrel om verhalen te delen en herinneringen op te halen. Vast en zeker met een oh, ja gehalte en weet je nog? Het hele traject was heel hard werken, en absoluut de moeite waard. Het is lastig iedereen persoonlijk te bedanken voor haar / zijn inzet. Mag ik daarom een groot applaus voor iedereen die hier met ziel en zaligheid aan gewerkt heeft.   

Kippenvel, vanwege de 120 pagina tellende glossy. Prachtige verhalen staan erin, bijzondere artikelen, allemaal van mensen die betrokken zijn bij ‘onze’ club. Al 30, 40 jaar lang of slechts een paar jaar. Herinneringen aan toptijden, Europacup wedstrijden, speelsters en spelers die van de Sourcy volleybalschool, naar het Nederlands team doorstoomden, recreantenkampioenschappen. Jeugd- en seniorenkampioenen en zelfs beker- en landskampioen van Nederland. Én verhalen van mensen die lekker volleyballen voor het plezier. Longa`59 is al 60 jaar een toonaangevende club in Nederland.

Loyaliteit, stond en staat hoog in het vaandel bij de club. Het verenigingsleven is altijd de bindende factor geweest en men heeft wat voor elkaar over.

Julie vormen het DNA van de club. De leden bepaalden en bepalen de sfeer, daar is iedereen heel goed in geslaagd. Nóg steeds heerst het familiaire gevoel, is er een verenigingsbetrokkenheid en zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan én zelfs huwelijken. Hoe mooi is dat!

We zijn enorm verheugd dat we dit jubileum met elkaar mogen vieren vandaag, én dat er zoveel mensen aanwezig zijn. Ik voel me bevoorrecht als, eerste vrouwelijke, voorzitter dat ik dit mag ervaren en ben trots op iedereen. Omdat je ooit lid was, omdat je nog steeds lid bent, of dat je trainer was of bent, of speelster / speler, of omdat je kaderlid bent, of gewoon omdat je Longa`59 een warm hart toedraagt.

Daarnaast zijn ons in de loop der jaren heel veel leden ontvallen, daar wil ik graag een ogenblik stilte voor vragen………………..

Dank.

Vier minuten, mag ik speechen, lang zat, als er niks te vertellen valt, te kort om te duiden hoe blij we mogen zijn dat we onderdeel zijn van deze club. Daarvoor zijn we vanavond bij elkaar om hét er nog eens over te hebben, hoe het allemaal was.

Hoogtepunten, teleurstellingen, dieptepunten én succes, dat hoort bij het leven én onze club. Altijd is gebleken, dat je juist óp die momenten terug kan vallen op je teamleden. En dat je niet alleen staat in het verwerken van je eigen emoties. En ook al ben je Lichtenvoorde uit en zwerm je ergens in den lande, er zal altijd een oranje plek blijven in ons hart.

Samen hebben we ervan gemaakt, wat het nu is, ik vind het meer als de moeite waard, en dat verdient een applaus en met name voor jezelf.

Bedankt allemaal. Ik geef nu het woord aan Gijs.

Opening van de avond door Gijs Eijsink

Geert Beijers, afgevaardigde van Nevobo spreekt Jan Gerritsen, Louis Spijkers en Henk Stemerdink toe

Overhandiging Speld van Nevobo voor respectievelijk 40, 41 en 51 jaar scheidsrechter zijn

Overhandiging eerste Jubileum Glossy aan Burgemeester van Bronsvoort

Burgemeester spreekt Saskia Otten-Manschot en Henri Pothof toe i.v.m. uitreiking Koninklijke Onderscheiding

 

Henri Pothof en Saskia Otten-Manschot met Koninklijke onderscheiding

 

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook