Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Twee ridderordes bij jubileumfeest Longa’59

       

Longa’59 heeft het 60-jarig bestaan van de club op schitterende wijze gevierd met als een van de hoogtepunten de benoeming van Saskia Otten-Manschot en Henri Pothof tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde afgelopen zaterdag in de aanwezigheid van 400 leden, oud-leden en genodigden in De Koppelpaarden te Lichtenvoorde.

Overdag vond in de Hamaland een aantal activiteiten plaats zoals een sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking, een lezing door de voormalige sterspeelster Elles Leferink voor een kleine honderd belangstellenden, volleybal voor de mini’s en een clinic met 50 kinderen door twee oud-trainers van Longa Ivo Martinovic en Marinus Wouterse. De festiviteiten werden afgesloten met een feestavond in alle zalen van De Koppelpaarden, die begon met een officieel gedeelte waarin de burgemeester van de gemeente Oost-Gelre Annette Bronsvoort de club roemde om haar daadkracht en successen en bovendien namens koning Willem-Alexander twee prominente Longa-leden ridderde. Zowel Saskia Otten als Henri Pothof hebben bij de vereniging een enorme staat van dienst.
Saskia Otten was eerder in de week samen met haar zus Carla en broer Bart ook al benoemd tot erelid van Longa’59.
Namens de Nevobo voerde Geert Beijers het woord.  Hij overhandigde de gouden bondsspeld aan drie scheidsrechters die namens Longa al meer dan veertig jaar wedstrijden fluiten. De gelukkigen waren Jan Gerritsen, Henk Stemerdink en Louis Spijkers.
Voorzitter Marian Hagen gaf in haar jubileumtoespraak aan dat de leden van Longa altijd de sfeer hebben bepaald. ‘Daar is iedereen heel goed in geslaagd. Nóg steeds heerst het familiaire gevoel, is er een verenigingsbetrokkenheid en zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan én zelfs huwelijken’, aldus de eerste vrouwelijke voorzitter van de club. Ze reikte vervolgens het eerste exemplaar van een fraai glossy magazine uit aan de burgemeester. Liefst 120 pagina’s met verhalen, interviews, foto’s, anekdotes en columns over de afgelopen 60 jaar. Via een speciale poll in het magazine werden Marja Harmelink en Jos Holweg uitgeroepen tot Longa-vrouw en -man aller tijden.
 
Daarna was het feest waarop onder andere ook de Longa-band optrad, een coverband uit de jaren tachtig die na 33 jaar nog weer een keer op het podium stond. Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook