Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Wedstrijdverslagen voorrondes NOJK 4 januari jl.

       

Meisjes CMV 

CMV-team: Doris, Peppe, Norah, Mijs, Liv en Maud

Trainer en Coach: David en Simone

 

 

 

Vanaf oktober is het cmv-team met veel motivatie, inzet en plezier begonnen met extra wekelijkse trainingen voor de NOJK.

Tijdens het oefentoernooi in Varsseveld hebben de meiden fantastisch gespeeld, werkelijk alles ging goed.

Maar een echt NOJK toernooi spelen is andere koek. Een volle lawaaierige, warme sporthal met veel publiek heeft een enorme indruk gemaakt op de meiden. Daarnaast spelen de zenuwen natuurlijk ook nog een rol.

Het team kwam helaas niet toe aan het eigen volleybalspel. De 3 poulewedstrijden werden verloren en de meiden zijn 4de geworden in de poule en daarbij eindigde het NOJK avontuur.

Gelukkig hebben de meiden veel plezier gehad en zijn ze een sportieve ervaring rijker.

Meisjes A

Tijdens het inspelen voor de eerste wedstrijd ging het mis. Lynn ging door haar enkel en is de komende weken uitgeschakeld. Meisjes A dat in Enschede speelde moest het dus doen zonder Lynn wat een flinke aderlating betekende.

Nynke, Fleur en Sanne uit dames 1 vormden samen met Danique, Marit, Roanne en Kiki uit dames 4 het A-team met Frank als coach.

De eerste wedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini werd helaas met 0-2 verloren. Of het kwam door de tegenvaller van het uitvallen van Lynn was niet duidelijk, maar de echte bezieling ontbrak en die was er bij de tegenpartij wel. Daarna werd gewonnen van Webton Hengelo en gelijkgespeeld tegen VCV. Prima resultaten maar de eerste verliespartij deed de ploeg de das om.

Ondanks dat het team zich niet heeft kunnen plaatsen voor de halve finales, was het een gezellige en leerzame dag. De ervaringen kunnen meegenomen worden in de competitie die voor zowel dames 1 als dames 4 de hoogste prioriteit kent.

Meisjes B

Vol goede moed vertrokken de meiden B van Seesing Personeel|Longa ’59 zaterdag 4 januari naar Gennep voor de voorrondes van het Nationaal Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) volleybal. De eerste wedstrijd was tegen Halley uit Wehl. Op papier zouden de meiden dit moeten kunnen winnen maar zo’n eerste wedstrijd van een toernooi is altijd lastig en de zenuwen spelen dan een grote rol. De eerste set werd gewonnen met 25-21, een goede opsteker dus. De tweede set liep moeizaam aan Longa’59 zijde. De tegenstander speelde niet beter maar de eigen foutenlast was te hoog. De tweede set ging dan ook met 25-20 verloren.

De tweede wedstrijd moest tegen Hovoc uit Horst gespeeld worden. Ook in deze wedstrijd was de eerste set beduidend beter dan de tweede set maar gelukkig werden beide sets winnend afgesloten. De derde poulewedstrijd was tegen Pegasus uit Nijmegen. Dit team had alle wedstrijden nog verloren, ook tegen de Longa meiden werd deze trend gelukkig doorgezet. De laatste wedstrijd in de poule was tegen het sterke Flamingo’s uit Gennep. Dit team had nog geen wedstrijd verloren. Halley had ondertussen al verloren van Flamingo’s en gelijk gespeeld tegen nog een andere tegenstander. Longa’59 was dus al zeker van de tweede plaats in de poule dat uitzicht gaf op een kruisfinale tegen de nummer 3 uit de andere poule. Alleen een 2-0 winst op Flamingo’s zou directe plaatsing voor de halve finale betekenen. De meiden gingen tegen Flamingo’s goed uit de startblokken en stonden in de eerste set tot de 10 punten steeds voor. Daarna gaf de tegenstander gas en moest Longa’59 het onderspit delven, 25-12. Flamingo’s speelde de tweede set met de reserves en daar was Longa’59 te sterk voor. De tweede set werd met 25-10 gewonnen.

In de andere poule was Swikaros uit Millingen aan de Rijn derde geworden en dit team werd in de kruisfinale de tegenstander van Longa’59. De eerste set was een service spektakel aan Longa’59 zijde. Swikaros had geen schijn van kans en verloor de eerste set met 25-6. In de tweede set waren de Longa meiden zelf weer de grootste tegenstander. Het gemak waarmee er in de eerste set gespeeld werd was totaal verdwenen. Het werd nog spannend maar met 25-20 trok Longa’59 aan het langste eind en plaatsing voor de halve finale was een feit.

Een prachtige prestatie geleverd door Anouk, Aukje, Evy, Fenne, Isa, Lois, Lynn, Lynn en Meike.

Meisjes C

C-team: Kyra, Maike, Nova, Reesa, Tess, Lott, Lisa, Demi, Suze, Bibi en Mirte

Coach: Ron

Het oefentoernooi in Varsseveld verliep heel goed. Het meisjes C-team eindigde als tweede en vertrok zaterdag 4 januari jl. vol goede moed naar Denekamp.

Helaas konden de meiden het niveau van het oefentoernooi niet doorzetten naar het échte NOJK toernooi. De meiden begonnen optimistisch, met veel positieve energie. Maar helaas was dit niet voldoende. Het team verloor de eerste drie wedstrijden en heeft de vierde wedstrijd nog gewonnen.

De meiden hebben desondanks veel plezier beleefd en een hoop ervaring opgedaan. Na afloop werden natuurlijk  ook de calorietjes nog weer aangevuld bij de grote M.

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook