Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

“Liever actief bij de vereniging dan hangen op de bank”

       

Dit zijn woorden van Seesing Personeel|Longa’59 trainer David Menting. Naast een baan als civieltechnisch ingenieur bij de gemeente Doetinchem, vult hij z’n vrije tijd graag actief in. Zo is hij bij Longa’59 samen met Simone Hesselink met veel plezier volleybaltrainer van het meisjes C4 team en traint hij jaarlijks een jeugdteam in de voorbereiding naar het NOJK.

Volleybal carrière

“Mijn eigen volleybal carrière begon eigenlijk pas op m’n 24e toen een vriend van me vroeg of ik in het herenteam bij KSV wilde komen spelen. Al snel was ik hier naast volleyballer ook trainer van een damesteam”, vertelt David. “Toen teamgenoot Bart Manschot me 6 jaar geleden vroeg of ik als trainer van een jeugdteam bij Longa’59 wilde komen, heb ik de overstap gemaakt en dit bevalt me goed. Longa’59 is een brede vereniging met mogelijkheden voor de prestatiegerichte én de recreatieve volleyballer. Er wordt veel geïnvesteerd in de jeugd en daar lever ik graag een bijdrage aan. Het zou geweldig zijn wanneer Seesing Personeel|Longa’59 na de jongensteams die er nu zijn, weer een herenteam zou krijgen. Die zou ik dan wel willen trainen”.

Duizendpoot

Zelf volleybalt David bij de heren van Grol in z’n woonplaats Groenlo. Hier trainde hij vorig seizoen een jongensteam en is hij momenteel gedeeld voorzitter. “Naast volleybal besteed ik veel tijd aan de Scouting in Lichtenvoorde. In m’n jonge jaren als Scout, later als leider en tegenwoordig als voorzitter. Mocht er na volleyballen en de Scouting nog tijd over zijn, dan kun je me in het plakweekend bij de Corsogroep van Reedestraat vinden”, zegt David. “Ik werk graag samen met anderen ergens naar toe. Als trainer is het mooi wanneer je van een groep mensen een team kunt vormen. Door vrijwilligerswerk te doen breid je je sociale netwerk enorm uit, ik kan het iedereen aanraden!”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook