Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Aan de slag met buitenvolleybal tot en met 18 jaar

       

Lichtenvoorde 7 mei 2020

Beste speelsters en ouders,  

We mogen buiten volleyballen en nu? Het heeft ontzettend veel energie, communicatie en inzet gevergd, maar het is gelukt. We kunnen buiten volleyballen. In deze brief tref je informatie aan. We vragen om dit aandachtig door te nemen.

Buiten maar waar? Aangezien we niet over een eigen accommodatie beschikken zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie.  

We hebben een afgesloten buitenruimte gevonden bij Zwembad Meekenesch. Na intensief overleg met de gemeente en de bedrijfsleider van het zwembad mogen we hier volleyballen. We starten per 11 mei a.s. De trainers geven de tijden door. Een andere optie zijn de beachvelden in Harreveld.

Dit gaat gepaard met maatregelen, beperkingen en procedures die gevolgd moeten worden. De handhaving zal plaatsvinden door BOA en / of bestuur. Deze dienen strikt gehanteerd te worden. Samen zullen we dit op de juiste wijze moeten toepassen. Zo niet, dan zal het bestuur besluiten alsnog de trainingen stop te zetten. Om te beginnen houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM, met diverse aanvullingen van Nevobo en NOC/NSF kunnen we aan de slag.

Het bestuur van Seesing Flex | Longa`59 neemt een faciliterende rol op zich en de keuze om wel of niet te trainen ligt bij de trainers en ouders. We respecteren elk besluit.

 1. Het zwembad heeft één beachvolleybalveld, deze blijft permanent staan.
 2. Indien nodig zetten we een net op het grasveld. Deze dient per keer opgezet te worden, met inachtneming van de maatregelen.
 3. Ballen worden voor en na gebruik gedesinfecteerd.
 4. Het zwembad is gesloten.
 5. Er is geen wc.
 6. Er is geen omkleedgelegenheid, er is geen douchegelegenheid.
 7. Er is een EHBO kit aanwezig. Liefst ook een EHBO’er of Bhv’er aanwezig. Of download een EHBO app.
 8. Er is wel een AED aanwezig. De trainer heeft de verantwoordelijkheid over het gebruik hiervan. Een vrijwilliger van het zwembad zal zorgen dat de AED binnen bereik ligt.
 9. Er is een trainingsschema opgesteld.
 10. Er zal een overlap komen van 15 minuten tussen de ene groep naar de andere groep.
 11. Een groep tot en met 12 jaar mag trainen zonder beperkingen en wedstrijden houden.
 12. De groep van 13 tot en met 18 jaar mag met maximaal 10 personen en een trainer trainen.  Er mogen geen wedstrijden gespeeld worden.
 13. VERMENGING TUSSEN DE LEEFTIJDSGROEPEN t/m 12 JAAR EN 13 T/M 18 JAAR IS NIET TOEGESTAAN, de BOA zal dit controleren.
 14. De gemeente geeft toestemming dat op het ene veld de groep t/m 12 jaar traint en de andere groep t/m 18 jaar op het andere veld bezig is. Dit heeft niet hun voorkeur.
 15. Longa`59 zorgt voor desinfectiemiddel bij het zwembad. Laat iedereen zijn handen hier mee schoonmaken, voordat ze aan een training beginnen.
 16. De overheid heeft aangegeven dat niet-leden ook mee mogen trainen. Op de website zal een link komen waar niet-leden zich aan kunnen melden voor een aantal proeftrainingen. We zullen dan de desbetreffende persoon informeren bij welk trainingsmoment ze mee kunnen doen.
 17. Bij regen gaan de lessen niet door. In overleg met de trainer wordt dit bepaald.
 18. Leg de regels en maatregelen uit aan de groep die je training geeft.
 19. Trainers kunnen getest worden https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/05/04/trainers-kunnen-bij-klachten-getest-worden

 

Op de website tref je SPELREGELS aan om weer veilig te sporten voor ouders, trainers en speelsters.

Lees deze aandachtig door.

 

We zullen deze posters ophangen bij het zwembad.

Voor sporters

Voor trainers/begeleiders/vrijwilligers

Voor ouders

 

Het bestuur is zich ervan bewust, dat er veel aspecten zijn waar we rekening mee dienen te houden. Alleen samen met de leden, trainers en ouders, zullen we deze buiten train mogelijkheden op kunnen en moeten pakken.

De gezondheid van iedereen staat voorop. Daarna pas het sportplezier!

VOOR ALLES GELDT; GEBRUIK JE GEZONDE VERSTAND!

 

Namens het bestuur van Seesing Flex | Longa`59

Marian Hagen
Voorzitter

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook