Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Seesing Flex|Longa'59 in Coronatijd

       

“Na ruim drie maanden mogen we zoals het er nu naar uitziet vanaf 1 juli weer naar binnen om te volleyballen, mits het Coronavirus niet opnieuw de kop opsteekt. We inventariseren nu bij de trainers en teams of ze de hele zomer door willen volleyballen en dan in de hal. En dan vanaf 1 september weer op de gewone, voor ons bekende manier de Hamalandhal in om te sporten” vertelt voorzitter Marian Hagen.

Vanaf mei trainen de teams van Seesing Flex|Longa'59 op drie verschillende buitenlocaties: bij Zwembad Meekenesch, op de beachvelden in Harreveld en op het gras bij het Longa`30 voetbalveld. Iedereen vindt het heerlijk om weer met elkaar actief te kunnen zijn. Voordat dit mogelijk was, moest er een flinke klus geklaard worden: buitenlocaties zoeken en vastleggen, protocollen lezen, handgels aanschaffen, nieuwe beachvolleyballen aanschaffen, ehbo kit, aanwezigheid van de AED checken, uitgeprinte posters op locaties hangen, uitleg geven aan spelers en trainers wat allemaal mag en hoe je afstand bewaart tot elkaar. De richtlijnen van de RIVM, NOC*NSF, Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) en onze eigen gemeente, worden hierbij gevolgd.

Balen! Toen in maart het sporten en dus ook het volleyballen werd stilgelegd in verband met het coronavirus en toen begon het grote “missen". Het missen van volleybal, van samenzijn, van sporten, van het uitvoeren van onze hobby, het bezig zijn. Het bespreken van de leuke en minder leuke dingen. De sporthal is bij uitstek een plek om samen te komen, niet alleen om te bewegen maar ook voor de sociale contacten, en dat misten we allemaal in eerste instantie.

Vanuit het bestuur zijn leden door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de stand van zaken rondom sporten in Coronatijd. Ook het Nevobo nieuws werd met de leden gedeeld via mail en website. Er zijn door trainers tips voor een thuistraining gegeven en vanuit Centrum in Beweging worden er wekelijks trainingen naar de selectieteams gestuurd.

“Daarnaast is geprobeerd om samen in beweging te blijven. We zijn bijvoorbeeld gestart met een challenge voor en door de leden. Ruud Elferink (Centrum in Beweging) heeft een speelster van dames 1 genomineerd met een uitdaging. In een kort filmpje moest je de uitdaging aannemen en een nieuwe verzinnen en doorgeven. Via WhatsApp, Instagram en Facebook hebben we de uitdaging onder de leden verspreid” vertelt Marian.

Op 23 maart is bekend geworden dat de gehele volleybalcompetitie beëindigd is voor dit seizoen. Helaas, maar op dat moment de enige juiste beslissing. Het is een bijzonder competitie jaar geworden. Vol overgave en plezier begonnen de teams in september aan hun wedstrijden. En zo ineens is er een abrupt einde aan trainingen, wedstrijden en gezelligheid. Het weekend van 18 april zouden we onze laatste competitiewedstrijden spelen. Geen huldigingen bij de kampioenen, geen tranen bij het afscheid, geen taart in de kantine. Helaas!

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook