Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Seesing Flex | Longa`59 met de jeugd naar buiten

       

En dan is er de harde lockdown en steeds weer een verlening hiervan. Deze is nu van kracht tot en met ten minste 9 februari. “Balen, dat we voorlopig niet in de zaal kunnen volleyballen, aldus voorzitter Marian Hagen. Gelukkig mag de jeugd tot en met 17 jaar wel buiten in groepsverband trainen. We vinden het erg belangrijk dat de jeugd in beweging blijft. Met elke dag binnen online lessen is het juist zo goed voor ze om naar buiten te gaan en lekker te sporten. Stilzitten is geen optie. Daarnaast willen we ook de ouders wat ontlasten in deze toch al moeilijke periode”.

Buitenterrein Swite
Met een aantal trainers zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om de jeugd te laten bewegen. Met dank aan lopersgroep90 zijn we uiteindelijk op het Swite terrein terecht gekomen. Dit is een zeer geschikte plek, vanwege de ruimte, de verharde hardloopbaan en voldoende hulpmiddelen in het materiaalhok om een heel scala van oefeningen aan te bieden. Het resultaat is dat we afgelopen week begonnen zijn met trainen voor de CMV groepen en een aantal jeugdteams.

Ontmoeten
Nu de kinderen niet naar school gaan missen ze de vrienden en vriendinnetjes ook. Zo bieden we ook een plek waar ze elkaar weer ontmoeten. Het was behoorlijk fris, maar wat een enthousiasme. Zowel de spelers, de assistenten en de trainers genoten van dit sportaanbod.

Vrijwilligers
Met de inzet van vrijwilligers, trainers en ouders is het mogelijk om op deze manier een training aan te bieden, zodat we toch in contact blijven en gezond bezig zijn. Dank hiervoor. Afgelopen donderdag bood een ouder nog warme chocolademelk aan na de training. Heerlijk om aan op te warmen, in je binnenste en handen. Dat houden we erin, chocolademelk drinken na de training.

Bootcamp
De andere jeugdteams starten deze week met een bootcamp. Ze zullen flink aan het werk gezet worden met diverse oefeningen, zoals core stability, opdrukken, sprinten, loopvormen in ladders en meer. Ook zijn er jeugdteams die samen skeeleren of wandelen.

Dames 1 en 3
Dames 1 en 3 is ook volop in beweging. Trainers Harmen en Frank laten de dames strijden om de Seesing Flex | Longa`59 Covid Cup. Via Strava volgen ze een programma met touwtje springen, hardloopopdrachten en buikspier- en krachtoefeningen.  

Seesing Flex | Longa`59 is in beweging
Kortom, het is goed om de volleyballers in beweging te houden, en ook voor de binding en het contact. En uiteraard ook, om ons voor te bereiden op de zaaltrainingen die ongetwijfeld weer een keer komen.  

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook