Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

TWEE TEAMS VAN SEESING FLEX | LONGA ’59 NAAR HALVE FINALE

Na twee jaar van afwezigheid was er afgelopen zaterdag weer een voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap volleybal. De sfeer in de verschillende sporthallen was weer als vanouds. tientallen ballen die op en neer gespeeld worden tijdens het inspelen, enthousiaste publiek op de tribune en struikelen over de sporttassen en benen van de spelers/speelsters die een wedstrijd vrij hebben en langs de kant van het veld liggen.

Vier teams had Seesing Flex | Longa ’59 afgevaardigd naar de voorronde te weten meisjes A, B, C en de meisjes CMV.

Meisjes A, een combinatie van speelsters van Dames 1 en Dames 3, speelden hun voorronde in Ootmarsum. De eerste wedstrijd tegen Havoc was vooraf gezien een belangrijke. De inschatting was dat beide teams om de tweede plek in de poule moesten gaan strijden. Devoko uit Denekamp werd wat hoger ingeschat. Dat bleek ook zo te zijn. De strijd tegen Havoc ging gelijk op. Uitslag 1-1, met twee keer een setstand van 25-20.

Wedstrijd nummer twee was een walkover. Devoc Delden had niets in te brengen.  Een ruime 2-0 winst.

De derde wedstrijd tegen Devoko, die tot op dat moment beide wedstrijden had gewonnen, was voor Longa’59 cruciaal. In ieder geval meer punten halen dan Havoc had gedaan tegen Devoko. Die wedstrijd was geweldig.  We sleepten met 25-16 de eerste set overtuigend binnen. Daarmee hadden we ons al rechtstreeks geplaatst voor de halve finale.  Yess!!!

De tweede set tegen Devoko ging met 25-22 nipt verloren. Maar dat mocht de pret niet drukken. Plaatsing voor de halve finale op 16 april was al een feit. De meiden Aukje, Evy, Fenne, Floor, Hannah, Kyra, Lois, Lynn, Lynn, Lynn en Nova onder leiding van Frank en Danique Rietberg hebben al met al een erg goed toernooi gespeeld.

Meisjes B mocht haar tegenstanders in Denekamp proberen te verslaan. Longa’59 was ingedeeld bij teams uit deze Twentse regio die als erg sterk in Nederland wordt gezien. De meiden gingen de eerste wedstrijd erg voortvarend van start, Arcade Pollux werd met een 2-0 overwinning aan de zegekar gebonden. In de volgende wedstrijd tegen Krekkers hadden de meiden niets in de melk te brokkelen. Krekkers was oppermachtig, ook niet zo verassend omdat zij speelsters uit jong Oranje in de gelederen hadden. De derde poulewedstrijd tegen Set up ging gelijk op maar helaas moest Longa’59 het onderspit delven terwijl er wel degelijk kansen op een setwinst waren. De laatste poulewedstrijd tegen Emmen was beslissend. Longa’59 moest met 2-0 winnen om nog uitzicht te houden op de kruisfinale. De meiden werden hartstochtelijk aangemoedigd door Set up want als Longa’59 zou winnen dan was Set up direct geplaatst voor de volgende ronde. De Longa-meiden speelden erg goed en Emmen werd met 2-0 verlagen. Door een beter set gemiddelde werd Longa’59 3e in de poule en de kruisfinale tegen Tornado Geesteren was een feit. Dit resultaat was al boven verwachting. De meiden van Tornado Geesteren hadden 1 wedstrijd rust gehad terwijl onze meiden direct weer aan de bak moesten. Langzaam vloeide de energie weg en Tornado Geesteren won terecht met 2-0. Ondanks het niet plaatsen voor de halve finales kunnen Faye, Floor, Jet, Lisa, Lois, Mirte, Moura, Silke en Suze terugkijken op een zeer leerzame en mooie dag, aldus coach Bart Manschot.

Meisjes C mocht ook naar het Twentse land, Borne. Meisjes C bestond uit meiden van 3 teams B1, B3, C1. Longa’59 zat in een poule van 5 waarin 2 teams veel beter waren dan wij. Longa’59 moest de meerdere erkennen in Trivos, Rivo Rijssen en Volley ’68. De wedstrijd tegen Halley werd gelukkig nog wel met 2-0 gewonnen. Een vierde plaats in de poule gaf helaas geen recht op het spelen van een kruisfinale. Het was wel een erg leuke, leerzame maar vooral gezellige dag volgens Lynn, Doris, Maud, Mijs, Peppe, Liv, Jolijn, lisa, Minke, Norah en Silvie. De begeleiders Majonne en Simone hebben hier zeker aan bijgedragen.

“Wat een mooie sportdag” was de reactie van het jongste team dat Longa’59 had afgevaardigd.

De meiden van de CMV Suze, Sofia, Isa, Nikki, Mees en Evi gingen onder leiding van Lonneke en Luciel naar Enschede voor hun allereerste deelname aan het NOJK. Vol goede moed startten ze de eerste wedstrijd tegen Havoc, helaas verloren ze met 2-0. In de loop van de dag raakten de meiden meer op elkaar ingespeeld en groeiden ze in het toernooi. Er werd gelijk gespeeld tegen Devoko en Orion en van Set-up werd zelfs met 2-0 gewonnen. Ze kwamen boven verwachting in de kruisfinale tegen Pollux. Wat een mooie en spannende wedstrijd. De meiden speelden vrijuit, lange rally’s en mooie reddingen leverden een 25-20 winst in de eerste set op. De tweede set werd helaas nipt met 23-25 verloren. Toen de mega spannende 3e-set. De meiden vochten voor wat ze waard waren en wisten zich enorm goed terug te knokken van een 4-8 en een 7-12 achterstand. Zelfs een 11-14 achterstand wisten ze met 5 punten op rij in een 16-14 winst om te zetten! De meiden waren blij met de winst, maar het feest was compleet toen ze doorkregen dat dat betekende dat ze door waren naar de volgende ronde! Na een welverdiend bezoek aan de Mac gaan ze er op 16 april weer tegenaan in de halve finale!