Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

TWEE TEAMS VAN SEESING FLEX | LONGA ’59 NAAR HALVE FINALE.

       

Afgelopen zaterdag 7 januari is de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap volleybal gespeeld. Vier teams had Seesing Flex Longa ’59 afgevaardigd naar de voorronde te weten Meisjes A, B en CMV en, waar Longa’59 erg trots op is, sinds lange tijd weer een jongens C team.

Meiden A van Seesing Flex Longa’59 hebben hun voorronde afgewerkt in Enschede, één rechte weg (N18) rechtstreeks naar de Pathmoshal.

De route naar de halve finale had drie obstakels, Wivoc Winterswijk, Sparta Zelhem en Halley uit Wehl. De eerste twee obstakels werden zonder enige moeite opzijgezet. Met stabiel volleybal en met ruime cijfers werden deze tegenstanders verslagen.

Halley had inmiddels ook beide wedstrijden gewonnen. Onze wedstrijd tegen Halley was dus cruciaal voor rechtstreekse plaatsing voor de halve finale. Met onze nieuwe libero Fenne Wassink liet Longa‘59 ook deze wedstrijd uitstekend volleybal  zien en werd er onder toeziend oog van de meegereisde supporters gevochten voor ieder punt. Halley verweerde zich hevig maar was niet bij machte om Longa‘59 te stoppen van hun route naar de halve finale. De A-meiden wonnen deze wedstrijd met 25-20 en 25-21. De halve finale is een feit. Suze, Floor, Fenne, Fenne, Lynn, Loïs, Kyra, Evy en de coaches Frank en Danique Rietberg van harte gefeliciteerd.

Meisjes B mocht haar tegenstanders in Ootmarsum proberen te verslaan. Longa’59 was ingedeeld bij teams uit deze Twentse regio die als erg sterk in Nederland wordt gezien. De meiden gingen de eerste wedstrijd erg voortvarend van start, Time Out uit Diepenheim werd met een 2-0 overwinning aan de zegekar gebonden. De volgende tegenstander Havoc was van een ander kaliber. De meiden gaven Havoc erg veel tegenstand maar dit Haaksbergse team wist de overwinning naar zich toe te trekken. De derde wedstrijd tegen Volco Ommen was cruciaal, winst zou betekenen minimaal derde in de poule en dus kruisfinales. Door de 2 uur wachttijd tussen de wedstrijden kwam de overwinning moeizaam tot stand maar een 2-0 overwinning was een feit. De laatste poulewedstrijd tegen Zwolle zou bepalen of Longa 2e of 3e in de poule zou worden. Zwolle was een maatje te groot ondanks sterk verweer van onze meiden. Set-up uit Ootmarsum werd de tegenstander in de kruisfinales. Set-up had in een poule van 4 gestreden en had dus 1 wedstrijd minder gespeeld. Langzaam vloeide de energie bij onze meiden weg en Set-up won na een spannende strijd terecht met 2-0. Ondanks het niet plaatsen voor de halve finales kunnen Doris, Faye, Indy, Jet, Lili, Lois, Maud, Nora, Silke en Silvie terugkijken op een zeer leerzame en mooie dag aldus de coaches Saskia Otten en Bart Manschot.

Na een korte voorbereiding van 5 trainingen in 2 weken vertrokken de jongens C vroeg richting Enschede. Voor sommigen erg vroeg aangezien ze daarvoor nog een slaapfeestje hadden gehad. Ons Jongens C team die bestond uit: Liam Pennings, Wes Vije, Timo IJzereef, Zep Tilley, Link Beunk, Demy Wang, Deen Wolterink, Jop Oolthuis is samengesteld uit drie jongens van de B die nog jong genoeg waren aangevuld met de jongens van CMV6. Dit bleek nog best een uitdaging te zijn. Hele jonge spelers, vaak dromerig, een hoger net en een nog groter veld. Positie spel hadden de meesten dan ook nog nooit gespeeld maar ze pakten het allemaal goed op. De jongens hadden goed getraind en hadden er veel zin in.

Onze eerste wedstrijd begon om 09:45 tegen Twente ’05 JC. De Jongens van Twente waren lang. Sommigen waren zelfs langer dan de coach die wij op 2+ meter schatten. We wisten dan ook vrij snel dat het een lastige pot zou worden. We begonnen met Deen & Jop op de bank. We speelden 4-2 met Liam & Timo als spelverdelers en diagonaal. Zep & Wes als passer loper. Link & Demy op mid. We werden beide sets vrij eenvoudig weg geserveerd. 1ste set 25-6 en de 2e 25-11.

De tweede wedstrijd begon om 11:00 tegen Voorsterslag VC Zwolle. Deze jongens leken qua lengte iets meer op een c-team. Deen en Jop gingen erin als passer loper. Zep en Link op de bank. Wes ging naar mid. Liam begon met een sterke serve waardoor we vrij snel uit konden lopen. Zwolle had moeite in de pass. De rallies wonnen we ook overtuigend waardoor we de 1e set overtuigend wonnen met 14-25. We lieten de opstelling staan in de 2e set. Zwolle begon iets meer in hun spel te komen en er kwam iets meer serve druk. De pass kwam er niet goed uit. We besloten Zep in te wisselen voor Jop. Dit pakte goed uit. Zep negeerde vervolgens de orders van de coach om onderhands te serveren en sloeg vervolgens 5x overtuigend bovenhands een mooie serie. Er volgden nog een paar spannende rallies en het ging gelijk op. Liam was uiteindelijk weer overtuigend in de serve en we haalde de 2e set ook binnen met 24-26.

Het was pauze. Een lange pauze. Net iets te lang voor onze jonge jongens. 14:00 begon de wedstrijd tegen Dros Alterno. De opstelling was hetzelfde zoals we de laatste wedstrijd waren geëindigd. Deen en Link op de bank. We wonnen de eerste paar rallies waardoor we voor stonden en een beetje hoop kregen dat er vandaag misschien nog meer te halen viel. Helaas volgde een herhaling van onze eerste wedstrijd en werden we vervolgens weg geserveerd. We hebben nog gewisseld maar zonder resultaat. 1ste set 9-25 en de 2e 7-25.

De jongens waren nog niet klaar. Ze wilden er nog 1 winnen en Tyfoon moest aan het kortste eind trekken wilden we nog doorgaan naar de volgende ronde. Bij het inspelen ging Demy door zijn enkel en moest helaas opgeven. Met een ijspack op de bank zou hij samen met Jop support leveren aan het team. De 1e & 2e set speelden de jongens goed er werden over en weer een paar leuke rallies gespeeld en Timo had beide sets een goeie serve serie waardoor we goed bij konden blijven. Echter werd de concentratie minder en konden we beide sets uiteindelijk niet binnen slepen. 1e set 19-25 en de 2e 18-25.

De meiden met de CMV leeftijd mochten op wereldreis naar Houten in Utrecht. Bij aankomst hoorden ze dat zich alsnog een team had afgemeld. Zonde, nu hadden ze slechts twee wedstrijden te spelen in een poule van drie. In de eerste wedstrijd tegen Zaanstad moesten de dames nog even wennen aan het kleine veld en de lichte bal. Toen ze dat eenmaal onder de knie hadden werd er met 25-21 en 25-17 gewonnen.   Na een potje Uno in de kantine mochten ze aantreden tegen Taurus. Met een mooie invalbeurt van Tsegreda en Caro hebben Nikki, Mees, Evi en Nanne deze wedstrijd met 25-14 en 25-17 gewonnen en daarmee als winnaar van de poule de volgende ronde gehaald.

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook