Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

MEISJES CMV van SEESING FLEX | LONGA ’59 NET NIET DOOR NAAR FINALE NOJK.

Afgelopen zaterdag 25 februari zijn de halve finales gespeeld van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Twee teams van Seesing flex Longa’59 wisten zich te plaatsen voor deze halve finales.

Opgewekt reisden de 8 meiden met de CMV-leeftijd samen met coach Judith af naar Houten in Utrecht. Nikki, Evi, Nanne en Tsegreda hebben alle wedstrijden gespeeld en Eva, Caro, Lot en Floor hebben supergoed aangemoedigd en rondgekeken voor de komende jaren. Het was een spannende poule. De eerste wedstrijd tegen SVW was meteen spannend, 1e set 26-24 gewonnen, 2e set 25-22 verloren. De tweede wedstrijd speelden ze een erg goede pot tegen Kalinko. Door een goede serve en een paar mooie aanvallen wisten ze deze wedstrijd zelfs na een punt of 9 achterstand met 2-0 te winnen. Tegen Trivos hadden ze het lastig, deze wedstrijd ging met 2-0 naar Trivos. Als Kalinko een set zou winnen van SVW dan zouden de Longa meiden naar de kruisfinale gaan. De eerste set werd dik verloren maar nadat ze met z'n allen Kalinko hadden aangemoedigd pakten Kalinko de 2e set en stond Longa’59 in de kruisfinale. Feest vooraf. In de kruisfinale 1 hoogtepunt, een killblok van Nanne op de sterspeelster van Sliedrecht. Verder hadden de meiden niets in te brengen en ging de wedstrijd met 25-12 en 25-14 naar Sliedrecht. Kortom een hele mooie dag, waar de meiden goed spel hebben laten zien, veel geleerd hebben en het belangrijkste van alles heel veel plezier hebben gehad.

Meisjes A

Meisjes A moest haar wedstrijden afwerken in het Twentse Denekamp. Door de afwezigheid van Lynn (blessure) en Suze (op de latten) hebben Jet en Lisa de A-selectie aangevuld.  Beide meiden hebben veel kunnen spelen en hebben het uitstekend gedaan.

De eerste wedstrijd wist Longa met 2-0 te winnen van het vooraf sterker geachte Set-up uit Ootmarsum.

Door het onnodige verlies in de tweede wedstrijd tegen Esch Stars maakte Longa het zichzelf moeilijk om zich te plaatsen voor de kruisfinale. Daarvoor was het noodzakelijk om bij de eerste twee in de poule te eindigen. De derde wedstrijd tegen de Bevers leverde een 1-1 gelijkspel op, waardoor plaatsing nagenoeg onmogelijk werd. De laatste wedstrijd moest immers nog tegen Apollo gespeeld worden. Dat team had alle wedstrijden ruimschoots gewonnen. Ook de Longa-meiden moesten er aan geloven en gingen eraf met een 2-0 verlies.

Maar de halve finale heeft veel opgeleverd; een mooie volleybaldag, enkele B-meiden die hebben laten zien mee te kunnen op dit niveau en een hoop gezien en geleerd. Top! En daarna natuurlijk het altijd gezellige bezoek aan de Mac.