Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Jan Gerritsen 40 jaar scheidsrechter Seesing Personeel|Longa’59

       

Om haar waardering te tonen, overhandigde Marian Hagen afgelopen week een welverdiend cadeau aan Jan Gerritsen, die al 40 jaar scheidsrechter is bij Seesing Personeel|Longa’59. Een bijzondere mijlpaal in het jubileumjaar van de volleybalvereniging!

Veertig jaar geleden werd Jan Gerritsen benaderd door collega Ferdy Hoekstra, die trainer was bij Longa’59. Er werden coaches gezocht voor de jeugdteams. “Ik begon als coach van de jongens A, waar mijn zoon Maicol ging volleyballen”, vertelt Jan. “In datzelfde jaar ben ik ook als scheidsrechter gestart. Dat is een pure hobby van mij! Naast scheidsrechter en coach van jeugdteams heb ik 12 ½ jaar de zaalwacht op me genomen en ben ik eenzelfde periode scheidsrechterscoördinator geweest.”

Hoogtepunt 40 jaar Longa’59
In zijn topjaar floot Jan ruim 100 volleybalwedstrijden met een uitschieter van vijf wedstrijden op één zaterdag.Tegenwoordig is hij elke donderdagavond in de Hamalandhal en controleert hij de materialen. Op zaterdag fluit hij nog één uitwedstrijd in de derde divisie. Terugkijkend op 40 jaar Longa’59 gaat Jans hart sneller kloppen wanneer hij denkt aan het eerste damesteam dat vanuit de eigen Longa’59-jeugd doorstroomde tot aan de Eredivisie. “Dat was een hoogtepunt! Ook vind ik het prachtig dat we nu weer met een jongensteam in de competitie meedoen en een aantal CMV-jongensteams hebben. Het zou mooi zijn wanneer dit er in de toekomst nog meer worden.”

Waardering
Veertig jaar verbonden zijn aan Longa’59 kostte Jan geen enkele moeite. “Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld bij de vereniging. Toen ik in 1979 begon, was ik zoals ze dat noemden ‘import’. Ik werd direct geaccepteerd en voel me nog steeds thuis.” Over zijn toekomst als scheidsrechter en materialencoördinator bij Seesing Personeel|Longa’59 is Jan duidelijk: “Zolang ik me goed voel, blijf ik gewoon doorgaan. Ik vind het gezellig om bij deze vereniging te horen en er van betekenis te zijn.”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook