Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Sportinstuiven voor mensen met een verstandelijke beperking

       

Sport en bewegen is leuk en gezond. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarom organiseert SportMee! vanaf 21 september aanstaande dertien sportinstuiven voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen belangstellenden in de Hamalandhal in Lichtenvoorde kennismaken met veel verschillende sportmogelijkheden in Oost Gelre en omgeving. 

SportMee! is een initiatief van een groep samenwerkende zorginstellingen, scholen, sportverenigingen en fysiotherapiepraktijken in de gemeente Oost Gelre. In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 zijn al een aantal sportinstuiven georganiseerd. En met succes! Inmiddels is een subsidie verkregen en is er hard gewerkt aan een gezamenlijk plan om meer mensen met een verstandelijke beperking structureel in beweging te brengen. “We vinden het belangrijk dat sport en bewegen voor iedereen toegankelijk is”, vertelt Marian Hagen namens het projectteam. “Sporten en sportief bewegen is niet alleen fijn en leuk, het draagt bij aan de gezondheid, een grotere zelfstandigheid en eigenwaarde en het vergroot de sociale contacten. Het gezamenlijke doel is om de wekelijkse sportdeelname van mensen met een beperking te verhogen. Ik ben er trots op dat we samen met alle partijen een sportaanbod op maat kunnen aanbieden.”

Inclusieve samenleving
Met de sportinstuiven wil SportMee! bijdragen aan duurzame verbindingen tussen de aanbieders van sport en de gebruikers. Marian: “Samen zetten we ons in voor een inclusieve samenleving waarbij het normaal wordt dat iedereen mee kan doen. Met de sportinstuiven maken we het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk om kennis te maken met een groot aanbod en nemen we veel drempels voor de doelgroep weg zodat zij plezier beleven aan sport en bewegen. De sporten zijn structureel onder begeleiding van een trainer voor een professioneel en herkenbaar gezicht en een tweede begeleider die bekend is met de doelgroep. Na afloop van de dertien instuiven inventariseren we de wensen van de deelnemers en beoordelen we de vervolgmogelijkheden voor eventuele doorstroom naar de sportaanbieders.”

Aanmelden sportinstuiven
De sportinstuiven zijn op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. De invulling van de instuif verschilt per week zodat een divers en aantrekkelijk programma ontstaat. Naast het projectteam verzorgen ook verenigingen uit de gemeente de sportinstuiven. De groepen bestaan uit maximaal vijftien deelnemers. Ben jij of ken jij iemand met een verstandelijke beperking die wilt sporten? Dan is een aangepaste sport uit ons programma iets voor jou! Je kunt een keer gratis proefdraaien waarna je een strippenkaart kunt kopen. Deze is het hele jaar geldig en niet persoonsgebonden. Dus doe mee en meld je aan! Kijk op www.hamalandhal.nl  voor het programma en vul het deelnameformulier in.

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook