Seesing Flex | Longa`59

Volgende wedstrijd

Seesing Flex | Longa ’59 Rob Giesen aan het woord

       

Rob Giesen is binnen Seesing Flex | Longa ’59 een graag geziene persoon. Hij vertelt graag zelf over zijn passie voor het volleybal.

“Ik ben sinds 2020 actief bij Longa’59 als verenigingsondersteuner. Het bestuur was destijds op zoek naar iemand die hun eigen nieuwe (en dus onervaren) trainers kon ondersteunen. Dit laat zich het best omschrijven als “train de trainer”. Iets totaal anders dan ik tot dan toe had gedaan binnen volleybal.

Inmiddels is deze functie onderdeel van het Achterhoek Volleybal Master Plan. Hierbinnen werken verenigingen samen met gemeenten, Achterhoek in Beweging en de Nederlandse Volleybal Bond in het professionaliseren van de volleybalsport. Het doel is algehele kwaliteitsverbetering.

Seesing Flex | Longa’59 is nu een zogenaamde Set-up Club voor de regio. Dat wil zeggen dat omliggende verenigingen ook support kunnen krijgen van de professional. Dit bestaat veelal uit het promoten van volleybal op scholen middels het geven van clinics tijdens de gymlessen en sportdagen.

Seesing Flex | Longa’59 heeft oog voor alle leden, dus niet alleen de talenten. Deze zorg en aandacht maken een prettige sfeer binnen de club, omdat iedereen zich gezien voelt. Het ledenaantal groeit elk jaar, met name bij de jeugdafdelingen. Het is altijd een hele klus om voldoende vrijwilligers te vinden voor de werkzaamheden, maar daarin slaagt deze vereniging tot nu toe prima.”

Ga naar het nieuwsarchief

Sponsors

Facebook